Spanje Verzekeringen


Verzekerd zonder zorgen!

Uw auto verzekeren met Nederlandse begeleiding!

Gratis wegenwacht
Met de autoverzekeringen van Hypotienda kunt u gratis gebruik maken van de wegenwacht met behoud van uw no-claim korting. Voor meer informatie hierover, neem direct contact met ons op. Klik hier!

Algemene informatie autoverzekeringen
Als resident maar óók als niet-resident kunt u een auto kopen, verzekeren en rijden in Spanje. Hier bestaat nog wel eens verwarring over. Wel dient u in het bezit te zijn van een NIE nummer in Spanje. Wanneer u een woning bezit in Spanje dan heeft u (als het goed is) al een NIE nummer.

No-claim
Opgebouwde no-claim jaren in Nederland zijn ook geldig in Spanje. Op deze manier kunnen wij u een scherpe offerte aanbieden. Er zijn maatschappijen in Spanje die maar een beperkt aantal jaren no-claim meenemen, let hier goed op. 

Heeft u al een autoverzekering in Spanje en wilt u deze vergelijken op prijs en dekking? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. Dezelfde dag kunnen wij uw auto nog verzekeren. Dat is pas snel en gemakkelijk geregeld!


offerte aanvragen

We kunnen drie verschillende autoverzekeringen aanbieden:

  • WA
  • WA Plus (keuze uit; brand, diefstal, ruitbreuk en total loss)
  • All Risk 

Wegenwacht is bij alle drie de dekkingen inbegrepen.

WA
Het is een wettelijke vereiste om je auto te verzekeren in Spanje. WA (wettelijke aansprakelijkheid) is een basisverzekering en de goedkoopste onder de drie. Het verzekert je tegen schade die je toebrengt aan de auto van derden. Schade aan je eigen auto valt niet binnen deze dekking. Klik hier voor een offerte WA autoverzekering!

Bij een WA verzekering is er geen sprake van eigen risico.

WA Plus
Deze verzekering is gelijk aan de WA verzekering aangevuld met dekkingen tegen brand, diefstal, ruitbreuk en total loss bij een ongeval. Deze dekkingen zijn ook afzonderlijk af te sluiten. Klik hier voor een offerte WA Plus autoverzekering!

Bij een WA Plus verzekering is er geen sprake van eigen risico.

All Risk
Een all risk verzekering dekt alle schade bij een ongeval, diefstal, brand inclusief schade welke u toebrengt aan uw eigen voertuig. 
Klik hier voor een offerte all risk autoverzekering!

Bij bovenstaande gevallen zal de verzekeraar de volledige reparatiekosten betalen of de catalogus marktwaarde zal worden uitgekeerd. Ook zal de schade welke u aanricht aan een andere auto worden vergoed.

Eigen risico
Bij een all risk verzekering kan voor een eigen risico bedrag worden gekozen. Dit helpt u om uw premie laag te houden. Hoe hoger het eigen risico bedrag is, des te lager is de premie.

De eigen risico bedragen waaruit u kunt kiezen varieren tussen € 180,- en € 1.800. Bedragen tussen de € 300,- en € 600,- geven u in verhouding het meeste voordeel op de premie.

Groene kaart
Binnen de Europese Unie is een groene kaart op reis niet meer verplicht. Reist u met de auto buiten Europa, bijvoorbeeld naar Marokko, dan heeft u wel een groene kaart nodig. Op de groene kaart staat onder andere in welke landen u verzekerd bent, welk kenteken verzekerd is, in welke periode de verzekering geldig is en natuurlijk het groene kaart nummer. Voorbeeld groene kaart

Wij raden aan om altijd uw autopolis of een kopie hiervan in uw auto te bewaren.

Auto invoeren
Heeft u een Nederlandse auto en wilt u deze invoeren in Spanje? Wij kunnen u in contact brengen met een contactpersoon die de invoer voor u kan regelen.

Wegenbelasting in Spanje is een stuk goedkoper dan in Nederland. Wel dient u invoerrechten te betalen. Wilt u weten of het voordelig is om uw auto in te voeren? Voor meer informatie mail of bel ons!

offerte aanvragen

Contactgegevens Hypotienda:

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com